2018. április 10-én a 6. és a 4. osztály kirándulni volt Budapesten. A programot az „Aranyút” pályázaton nyertük. Az útiköltséget, a belépőket sőt még az ebédet is a pályázat fizette.

Reggel kicsit szomorkás időben indultunk, de utána ahová csak mentünk, kisütött a nap. 10 órakor kezdtünk az Országház múzeumában egy koronázással kapcsolatos múzeumpedagógiai órával. A gyerekek eljátszottak egy hiteles koronázást eskütétellel, kardsuhintással, lakomával együtt. Ezután megnézhettük az igazi koronát a kupolateremben. Felemelő élmény volt az „ország első házát” megcsodálni. Rövid buszozás után a Károly kertben található étteremben fogyasztottunk el egy finom ebédet. 14 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany Jánosról szóló kiállítását néztük meg. Sok újdonságot megtudtunk az életéről, a műveiről, és a korabeli nyelvezetről. Az interaktív részben a Toldi erőpróbáit csinálhatták végig a diákjaink.

A nap végére még egy „Meki” is belefért, így mindenki jóllakottan indulhatott haza. Egy nagyon szép és tartalmas kiránduláson vehettünk részt. Köszönet a pályázat kiíróinak, az érdeklődő és fegyelmezett diákoknak valamint Kalóné Papp Krisztina és Gallik Gábor kollégáimnak.

(Harangozó Lászlóné)

Iskolánk 4. és 6. osztályának pályázatát, az Arany János Emlékbizottság kedvezően bírálta el, így 2018. áprilisában egy teljes egészében támogatott budapesti kiránduláson vehet részt, melyen sor kerül majd

- "Szent Korona témájú múzeumpedagógiai foglalkozásra" az Országházban tárlatvezetéssel,

- "Önarckép álarcokban" című kiállítás megtekintése tárlatvezetéssel az Arany János emlékév alkalmából.

Ezek költségeit, valamint az utazást, étkezést az emlékbizottság teljes egészében átvállalja. Ezen a napon lehetőségük lesz a tanulóknak repülőtér látogatáson részt venni vagy a Tropicariumban eltölteni a szabadidőt.

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com